Nyheter!

*
Idag (okej, igår... 5/3) fick United en glad nyhet. Arsenal lyckades inte dra full nytta av Uniteds förlust mot Chelsea utan fick bara oavgjort mot Sunderland hemma på Emirates. Så endast en poäng tappad gentemot Arsenal! Efter Arsenals misslyckande att bärga en titel får man väl ändå nu undra... Har de vad som krävs för att utmana United ända fram till mållinjen?
*
*
Båda de ovanstående herrarna har under senaste dagarna printat på nya kontrakt. Detta lär sätta stopp för alla de spekulationer som omgivit framförallt Carrick. Hur positivt det är att de skrivit på? Att Fletcher signar nytt är positivt, även om han gjort en svag säsong. Han är en spelare som spelar med hjärta och ska inte underskattas. Carrick har gjort en lika svag säsong som Fletcher. Man har märkt varje gång när Scholes inte spelat att vare sig Fletcher eller Carrick kommit upp i den nivå som måste krävas. Jag är inte helt säker på att ett nytt kontrakt åt Carrick var fullt så bra, såvida han inte spelar upp sig. Om man behövt göra sig av med en innermittfältare för att förstärka där, då hade Carrick varit det logiska valet.
*
*
Smalling tyckte visst att han efter förlusten mot Chelsea skulle dränka sina sorger i alkohol och väldigt hög musik på ett hotell. Detta slutate därefter med att Smalling och hans vänner portades från hotellet. Detta känns inte riktigt som ett beteende som accepteras i Manchester United, och det vore intressant att veta exakt vad Sir Alex sa till Smalling efteråt. Och hur Smalling kommer reagera på vad Sir Alex sa. Förhoppningsvis väntar en positiv reaktion; det kan behövas inför matchen mot Liverpool.
*
Sir Alex Ferguson har också hamnat i konflikt med FA (surprise, surprise... IGEN!) efter att ha sågat domare Atkinson rejält efter förlusten mot Chelsea (med viss rätt, hur Puyol Jr (Luiz) kunde bli kvar på plan länge nog att bytas ut är en gåta). Det är rakt av löjligt hur domarna beskyddas; FA försöker i princip immunisera domarna mot kritik, vilket jag skulle påstå är en anledning till att kvalitéen på domarna sjunker som en sten. Domare som Clattenburg och Atkinson har inget i Premier League att göra.
*
I morgondagens möte mot Liverpool kommer United sakna såväl Rio Ferdinand som Nemanja Vidic och Johnny Evans (okej, Evans är ingen förlust...). Smalling och Brown kommer bilda mittbackspar, och det ska bli intressant att se om Brown på allvar kan ta tillvara på chansen och spela sig tillbaka till a-laget nu, han har stått alldeles för långt utanför matchtruppen alldeles för länge nu. Han är en väldigt stabil back ändå.
*
*
Det ryktas om att United sitter i förhandlingar med Palermo om Javier Pastore. Med tanke på de prislappar som tidigare nämnts så får man undra... Han är grymt övervärderad för någon som inte presterat så värst länge.
*
Owen Hargreaves sägs dessutom inte få nytt kontrakt med United. Inget förvånande där, jag blir seriöst chockad om Hargreaves någonsin kommer tillbaka till proffsfotbollen. Hans knän håller helt enkelt inte. Med facit i hand får man säga att Hargreaves inte varit något vidare för United, med tanke på hur oerhört skadad han varit. Vilket är synd, för frisk var han en riktigt bra spelare.
*
Ny post kommer imorgon efter matchen (förhoppningsvis vinsten) mot Liverpool.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0