Manchester United vs Arsenal

*
Manchester United och Arsenal drabbade ihop i ett möte i FA-cupen på Old Trafford. United kom med två förluster mot Liverpool och Chelsea samtidigt som Arsenal kom från ett poängtapp mot Sunderland och ett repass ur CL mot Barcelona. Två stukade lag, med andra ord.
*
Startelvor:
United: Van Der Sar, Rafael, Smalling, Vidic, Evra, Fabio, Brown, O'Shea, Gibson, Rooney, Hernandez.
Arsenal: Almunia, Sagna, Djourou, Koscielny, Gibbs; Diaby, Denilson, Nasri, Wilshere, Arshavin, Van Persie.
United: Van Der Sar - Brown, Smalling, Vidic, Evra - Rafael, O'Shea, Gibson, Fabio - Rooney, Hernandez.
Arsenal: Almunia - Sagna, Djourou, Koscielny, Gibbs - Diaby, Denilson, Nasri, Wilshere, Arshavin - Van Persie.
*
Största överraskningen var nog Uniteds mittfält. Två ytterbackar som yttermittfältare, en O'Shea som bara spelat ytterback denna säsong samt en Gibson som inte imponerat så värst de chanser han fått.
*
Det var Arsenal som inledde chansandet då Arshavin prövade två skott de första tio som inte var så värst farliga. Efter dryga kvarten spelad fick Rafael en nickchans, som han dock fick metern över mål.
*
Uniteds spel präglades mest av många missriktade långbollar av Smalling, Vidic och Gibson. Hernandez fick jaga mycket och Rooney såg ut att mer ligga i en AMC-roll än en anfallarroll.
*
*
Efter runt en halvtimme spelad fick United till sitt andra vettiga anfall i matchen. Rooney fick bollen i hörnet av straffområdet och slog ett inlägg, vilket nickades av Chicharito mot mål, men Almunia räddade. Dock inte bättre än att han motade bollen i sidled in framför mål där Fabio kunde slänga sig fram och göra 1-0 till United.
*
Mellan målet och halvtid hände egentligen bara två saker av intresse: först testade van Persie lyckan med ett skott som van der Sar puttade utanför bortre stolpen, och på den efterföljande hörnan så nickade Arsenal tätt utanför den främre stolpen.
*
Första halvlek var relativt jämn, med ett litet övertag för Arsenal, som dock inte förmådde omsätta sina chanser till mål. Uniteds spel var stundtals hafsigt, då långbollarna gick åt alla håll. Chicharito jobbade på bra och jagade alla bollar han såg; hade det varit Berbatov på topp hade det sett oerhört mycket grinigare ut skulle jag vilja påstå.
*
*
Inför andra halvlek kom en glad nyhet: Antonio Valencia var tillbaka i a-laget och ersatte Fabio. Han har varit oerhört saknad för United, och han såg inte ut att ha tappat mycket under sin skadefrånvaro.
*
United chockstartade dock andra halvlek och efter inte ens fyra minuter fick United till ett anfall, där Rafael(?) slog in en boll längs marken i straffområdet, Chicharito slängde sig i konkurrens med en back fram för att stöta den mot mål, med resultatet att bollen for en bit rakt upp. Och där dök Rooney upp och nickade in 2-0 förbi en chanslös Almunia.
*
Efter det så var det Arsenal som halvhjärtat försökte skapa chanser, med skott av Nasri, RvP och Chamakh framförallt. van der Sar var dock omutlig.
*
I 80e minuten lyckades Djourou slå axeln ur led efter att ha blivit översprungen av en lagkamrat, och i samma veva var Arsenal nära att släppa in ett till mål, men Almunia lyckades stoppa bollen på linjen.
*
8 minuters övertid annonserades pga. den tid det tog för Djourou att bäras av planen, och i sjunde övertidsminuten kom Chicharito igenom men Almunia lyckades göra en dubbelräddning.
*
Allt som allt så förtjänade United att vinna, men Arsenal kommer känna sig besvikna över de missade lägena. Men det gäller att göra mål också, och oförmågan att förvalta lägen effektivt har länge varit Arsenals 'trademark'.