Chivas vs Tigres

*
Chivas mot Tigres. En match som klart och tydligt illustrerade varför Mexikansk klubbfotboll är ganska kul att se, och samtidigt varför Mexikansk landslagsfotboll aldrig lyckas i mästerskap.
*
Det här var en match spelad så mycket mer med hjärta och aggressivitet än någon sorts taktik och passningsspel; det faktum att matchen spelades på Stadio Omnilife's konstgräs tror jag bara sänkte kvalitéen på passningsspelet ytterligare.
*
Det var jävligt chansfattigt milt sagt, där Chivas dominerade ganska stort i första halvlek, men aldrig kom närmare än några nickar på ett avstånd som gjorde det bekvämt för Tigres keeper att plocka ner dem.
*
Vad som än sas i omklädningsrummen i paus så var rollerna ombytta i andra halvlek: Tigres körde över Chivas utan att skapa mer än några långskott. Förrän matchens sista skott då man missade i princip öppet mål. What a waste. Men slutresultatet 0-0 var rättvist nog i en match där man turats om att dominera och knappt skapat någonting.
*
Såvitt jag kunde se var det två lag som inte gillade spel på konstgräs; varken Tigres bollrullande eller Chivas mer direkta spel fungerade speciellt bra. Vad matchens passningsprocent landade på vet jag inte, men var den över 25% blir jag förvånad. Knappt ens var fjärde boll såg ut att gå dit den skulle.
*
Chivas hade problem med att komma igenom, eftersom Tigres spelade kompakt, och Tigres hade problem att komma igenom eftersom de saknade anfallare med förmåga totalt. Ochoa syntes bara lite när han tog djupledslöpningar som inte resulterade i någonting.
*
Tigres spel (framförallt i andra halvlek) påminde mest om att försöka halshugga någon med den platta änden av en sköld. Det blir jäkligt mycket blåmärken men huvudet stannar precis där det är.
*
Matchen saknade väldigt ofta en tydlig struktur, speciellt på mittfältet. Det var vilja och inte taktik som avgjorde; exakt det problem det Mexikanska landslaget har. Klubbarnas bristande taktiska struktur visar sig extra tydligt i landslaget där spelarna inte alls är lika samspelta som i klubblaget.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0