Wigan vs Manchester United

*
Ingen matchrapport idag, är inte vaken nog för det! Istället blir det bara lite reflektioner över matchen.
*
Första tjugo minutrarna var verkligen inte bra. Det såg sådär lagom förvirrat ut, lite som en praktgangsta från Harlem som plötsligt står mitt i en förort i Stuvsta. Flera spelare såg inte ens ut att vara medvetna om att matchen pågick.
*
*
Victor Moses och Hugo Rodallega rev upp enorma hål i Uniteds mittfält och ytterförsvar i början. Hade inte van der Sar varit en av de mer vakna på planen samtidigt som Smalling och Vidic höll någorlunda tätt hade det kunnat vara 0-2 efter en kvart eller så.
*
*
Det var dock Javier 'Chicharito' Hernandez (här i Chivas färger) som spräckte målnollan efter 17 minuter: ett vackert anfall där Nani satte fart, passade ut bollen till Rooney som slog den fram, och ner mot sidlinjen skickade Nani in ett inlägg längs marken, där Chicharito tagit en diagonallöpning och kunde skarva in bollen mellan Al-Habsi och närmaste stolpen. Mycket fint!
*
Man kunde ganska snabbt se att Wigans taktik (med stor framgång i början) i stort gick ut på aggressiv press mot framförallt Scholes. De flesta lagen gör misstaget att ge Scholes alldeles för mycket tid, vilket Wigan inte gjorde idag. Därmed fick United svårt att etablera ett stabilt spel.
*
Det visade sig också, mer tydligt än andra dagar, att Nani fortfarande har en del problem med att värdera situationerna. Han tar fel beslut, passar där han borde skjuta och skjuter där han borde passa. Han lyckades dock pricka stolpen idag.
*
I andra halvlek spelade United upp sig, men man hade fortfarande stora problem med att sätta stopp för Wigan, framförallt på kanterna. I 74e minuten kom matchens andra mål, då Rooney spelade fram Chicharito till ett friläge, och han gjorde inga misstag utan placerade in bollen bredvid Al-Habsi.
*
Rooney fick dessutom spräcka målnollan på bortaplan då ett uppspel friställde en löpande Berbatov som sen la fram bollen i sidled till Rooney som bara behövde styra in den. United hann även öka på till 4-0 genom inhopparen Fabio som plockade ner ett inlägg av Fletcher och placerade in den mellan Al-Habsi och närmaste stolpen.
*
Det är också ett rent skämt att Hernandez avslutade matchen varnad samtidigt som varken Scholes eller Caldwell fick något kort. En parodi på dömande skulle jag kalla det.
*
Wigan är ett roligt lag på det sättet att de är SJUKT ojämna. De kan briljera som fan ena halvleken för att i andra halvleken se ut som en drös dagisbarn som försöker leka en blandning av kull och kurragömma.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0