San Luis vs Pumas

*
San Luis mot Pumas i Mexikanska Primera División, på Alfonso Lastras Ramírez. Blott tre dagar sen San Luis föll på samma arena mot Paraguayanska Libertad (1-2). Denna afton var arenan något mer välfylld, och fansen var på gott humör under fullmånen. Det verkar som om ligan är bra mycket intressantare än Copa Libertadores för Mexikanerna... Kanske föga förvånande då Pumas är något lättare att relatera till än Libertad, som ju kommer från Paraguay vilket är ganska så långt borta.
*
Denna match började än sämre än matchen mot Libertad; redan i tredje minuten, efter en San Luis-hörna, fick Pumas tag i bollen och Argentinaren Martin Iván Bravo drog iväg och satte ett mycket elegant mål från straffområdslinjen. En oerhört fin solorush över mer än halva plan och ett fint avslut.
*
San Luis fick sina två bästa chanser efter en dryg kvart spelad: Peruanske anfallaren Aguirre fick inom loppet av två minuter två chanser då han stack i djupled till vänster i straffområdet och bollhållande San Luis-spelare gjorde ett instick mellan mittbackarna. Han lyckades dock inte sätta någon av chanserna. Det skulle visa sig stå San Luis dyrt.
*
Pumas sumpade en bra chans i 25e, innan San Luis i 29e fick en straff. En spelare bröt in i straffområdet men blockerades av två Pumas-spelare. Reprisen visade tydligt att San Luis-spelaren började dyka innan de blockerat, men förstärkning eller ej så var straffen klar.
*
Aguirre stegade fram för att lägga straffen, och han satte den hårt och välplacerat i nedre vänstra hörnet. Målvakten var åt rätt håll men nådde inte. Dock godkändes det inte, då en San Luis-spelare sprang alldeles för tidigt. Straffen fick läggas om, och Aguirre tycktes ha blivit störd av detta: andra försöket satt klockrent i ribban till höger, återigen gick målvakten åt rätt håll utan att nå, men det gjorde inget.
*
Aguirre kan knappast lastas för straffmissen: istället får man skylla på den mindre smarta San Luis-spelare som sprang för tidigt vid första försöket, han tappade en poäng åt sitt lag idag.
*
I 38e minuten lyckades Aguirre få till en fin nick efter frispark, som Pumas målvakt fick sträcka sig efter för att tippa över ribban. Det var ganska klart att det som hände i offensiv väg för San Luis allt som oftast kretsade runt just Aguirre. En kraftfull och snabb anfallare som gjorde en riktigt bra första halvlek utan att få kröna det med ett mål.
*
På tilläggstid i första så skadade sig Alcantár för San Luis och blev utbytt. 0-1 stod sig till pausen.
*
Andra halvlek blev jämnare än första, och betydligt mindre svängig. Det mesta spelet förpassades till mittfältet och några klara chanser såg man inte mycket av.
*
I 51a minuten fick en San Luis-spelare syna det gula kortet för filmning då han gått i backen i en duell längs sidlinjen. Huruvida beslutet var korrekt eller ej är svårt att säga, men det är lätt att säga varför domaren tog sitt beslut: duellen, där båda ryckte i varandra, började två-tre meter utanför straffområdet, men först när de var innanför straffområdesgränsen så gick San Luis-spelaren i backen. Ganska klart att han sökte straff.
*
Inte mycket hände den kommande halvtimmen, utom att Bravo missade en bra chans i 66e.
*
San Luis desperation gick från att kunna anas till att vara helt uppenbar då en San Luis-spelare i 80e minuten efter att Pumas målvakt tagit bollen, fick för sig att nicka bollen ur målvaktens hand när denne skulle skjuta ut den. Klargult kort för en korkad sak man verkligen undrar varför spelaren gjorde. Han kunde väl ändå inte ha väntat sig att det skulle vara tillåtet??
*
I 82a minuten fick Pumas en hörna, och en av deras spelare gick upp, nickade bollen hårt i marken varefter den studsade tätt över ribban. Det var matchens sista riktiga chans.
*
Spelet var relativt hårt, speciellt i andra halvlek, och San Luis spelare blev grinigare allt eftersom matchen led då deras slit mynnade ut i intet. Surt för dem, men man måste sätta sina chanser för att vinna.