Park skadad

Så Park blir borta en månad. Tråkigt det, bredden på Uniteds yttermittfält är inte den bästa som det är, och med Park borta blir den ännu sämre. Visserligen har man klarat sig helt okej under tiden han varit iväg på Asiatiska Mästerskapen, men man måste kunna rotera Giggs och Nani. Obertan har helt enkelt inte imponerat nämnvärt de chanser han fått, och det saknas andra alternativ.
*
Park må inte vara någon skönspelare, snarare skulle jag säga att han är en jävligt begränsad spelare. Hans passningsspel och bollkontroll är inget speciellt, och skjuta har han aldrig varit så lysande på. Det som gör honom oerhört användbar för United är dock hans arbetskapacitet och attityd. Oavsett hur illa det går slutar han aldrig springa. Med tanke på de stormöten som väntar United får vi hoppas att Park kommer tillbaka snart, annars kommer det bli tufft. Man kan inte begära att Giggs ska prestera på topp varje match nu, herregud, gubben är 37 år. Någon måste kunna avlasta honom. och Obertan ser inte ut att vara denne någon.
*
Valencia är dock tillbaka i träning, och förhoppningsvis kan han tänkas spela redan i Mars. En god nyhet, men man måste ändå undra: kan Valencia komma tillbaka lika bra som före skadan? Hans spelstil byggde till en stor del på hans explosivitet och snabbhet, och det är sånt som ett benbrott kan förstöra ganska mycket. Om benbrottet inte påverkat honom så ser det väldigt bra ut trots allt, men om han har tappat för mycket så måste United värva en ytter i sommar. Kanske inte Bale, som det spekuleras mycket om, men kanske Jordan Henderson?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0