"Nani kan bli bäst i världen"

*
Sir Alex Ferguson har tydligen sagt att han tror att Nani kan bli bäst i världen. Han specifierar inte vad Nani kan tänkas behöva förbättra innan han når dit dock, frånsett lite prat om "anpassning till spelet i England".
*
Jag skulle säga att jag håller med SAF: Nani har potentialen att kunna bli bäst i världen, men han har en lång väg kvar att gå. Fortfarande är Nani alldeles för ojämn, och har en tendens att försvinna ur matcher. Nani är nära Ronaldo vad gäller högstanivå, men hans lägstanivå är flera mil lägre än Ronaldos.
*
Det känns också som om Nani fortfarande måste förbättra det mesta för att komma upp i Ronaldos nivå: dribblingarna, passningarna, skotten (framförallt), tajmingen (fast den har han förbättrat oerhört senaste två säsongerna). Det ska bli intressant att följa Nani och se om han faktiskt kommer bli världens bäste. Egentligen känns det tveksamt sålänge Ronaldo spelar.
*
I övrigt så slog Everton ut Chelsea ur FA-cupen idag (0-0 vid full tid, 1-1 efter förlängning [Baines, Lampard] och 4-3 efter straffar). Man måste verkligen undra... Vad har hänt med Chelsea? Betydde Ray Wilkins verkligen så mycket att Chelsea knappt kan vinna utan honom? Från att ha varit en oövervinnerlig maskin under hösten till att se ut som ett mediokert mittenlag efter nyår. En märklig förvandling, som är väldigt svår att förklara. Wilkins avsked, truppens brist på bredd... Man kan spekulera. Väldigt märkligt är det dock.
*
Att Everton faktiskt skulle slå Chelsea på straffar hade känts otänkbart i höstas, men nu känns det bara logiskt. Everton är ett karaktärslag, och Chelsea verkar sakna allt vad självförtroende och vinnarmentalitet heter. Blir intressant att se hur det blir om Chelsea missar en CL-plats också.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0