Marseille vs Manchester United

*
Olympique de Marseille och Manchester United drabbade samman på Stade Vélodrome i Marseille. Första mötet av två i Champions League åttondelsfinal. Två skadedrabbade lag som möttes.
*
United ställde upp: Van der Sar - O'Shea, Smalling, Vidic, Evra - Rooney, Gibson, Carrick, Fletcher, Nani - Berbatov
Marseille ställde upp: Mandanda - Fanni, Mbia, Diawara, Heinze - Cisse, Kabore, Lucho Gonzales - Remy, Brandao, Ayew
*
Första halvlek var en väldigt trött historia, där det mesta spelet pågick på mittplan. Väldigt få chanser skapades, och det blev ingenting farligt alls. Ett skott av Fletcher efter en frispark som tog i muren, en misslyckad overheadkick av Brandão och ett kontringsläge för United som sumpades av att Nani först halkade och sen väntade för länge med att passa var väl halvlekens höjdpunkter.
*
Marseille var det lag som höll bollen mest i första halvlek, såvitt jag såg, men Uniteds försvar var väldigt stabilt.
*
Andra halvlek bjöd på lite öppnare spel, men United såg inte så värst intresserade ut av att göra mycket mer än att hålla nollan. När United erövrade bollen i någorlunda läge i 59e så valde Rooney att skjuta mot mål från mittlinjen ungefär, vilket inte innebar några problem för Marseilles målvakt. Man kan väl säga att det någorlunda symboliserade att Uniteds prioritet inte var just anfallsspelet ikväll.
*
I 61a minuten kom matchens bästa (eller kanske minst dåliga) chans: ett skott som täcktes via Smalling nådde en Marseille-spelare till vänster i straffområdet, som då försökte sig på ett skott. Bollen gick någon meter utanför bortre stolpen och en annan Marseillespelare misslyckades precis med att nå den. Lite snabbare så kunde det blivit mål.
*
När Paul Scholes äntrade planen på bekostnad av Darron Gibson så såg man direkt en strukturell förändring i Uniteds spel. Ett tremannainnermittfält med Gibson, Carrick och Fletcher kan utan större problem stänga ner mittfältet totalt, men ingen av de tre har den förmåga att faktiskt bygga spel som Scholes har. När Scholes kom in började United gradvis ta över spelet och sätta press på Marseille. Närmare än att en passning av Berbatov plockades av målvakten strax före Nani kom man dock inte.
*
Slutresultat: 0-0
*
Fördel United i returen, där vi kan förvänta oss en helt annan match. United kom till Stade Vélodrome med målet att inte släppa in mål, och det lyckades man med. Chris Smalling gjorde åter igen en väldigt solid match i Ferdinands frånvaro, och frågan är om inte Rio kommer få svårt att ta tillbaka sin startplats när han är frisk om Smalling fortsätter såhär.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0