Fulham-Chelsea


Vad kan man säga... Inte den bästa matchen man sett. Fast inte så oväntat att ett derby utan derbykaraktär blir lite avslaget, speciellt med tanke på båda lagens hackiga form. Spelet inleddes segt, och fortsatte segt. Första halvlek var jämn, och Fulham fick oväntat mycket utrymme. Chelsea verkade framförallt ha problem med att etablera någon form av stabilt kantspel, och Torres och Anelka hade inte många rätt. Chelsea var "tyngre" i andra halvlek och pressade tillbaka Fulham rätt hårt, men avsaknaden av heta chanser var total. Inget av lagen visade någon skärpa eller ens förmåga att skapa heta lägen.
*
Fulham hade guldläge att knäcka Chelseas moral när de fick straff i 93e (klumpigt av Puyol Jr, mycket klumpigt), men Dempseys straff var hård och uselt riktad. Nästan mitt i målet innebar den inga problem för Cech som gick åt rätt håll.
*
Båda lagens anfallare såg rejält uddlösa ut, så man får väl säga att 0-0 var både rättvist och ganska talande för matchbilden. Det är intressant hur Chelsea, med offensiva alternativ som Anelka, Torres och Drogba, kan se så oerhört platt ut framåt. Fulhams offensiv med Dempsey och Johnson såg i mångt och mycket ungefär lika bra (dåligt) ut.
*
Med det spelarmaterial Chelsea har tycker man att de borde ligga högre upp i tabellen, och man kan undra vad det egentligen är som inte stämmer. Att truppen inte är så bred som tidigare och att flera spelare varit skadade kan bara förklara en bit; alla topplag dras med skador och det är inte många som har någon alltför bred trupp.
Att Chelsea tappade poäng var väl dock ur ett United-perspektiv tämligen ointressant med tanke på gapet mellan lagen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0