FA Cup: Manchester United - Crawley Town

*
United tog emot Crawley Town i FA Cupen. Föga glamoröst möte för United, då Crawley till vardags huserar i den Engelska femtedivisionen, Blue Square Premier. För Crawleys spelare, dock, troligen största matchen i deras kärriärer.
*
United ställde upp en starkt reservbetonad elva: Lindegaard - Rafael, Brown, O'Shea, Fabio - Gibson, Carrick, Anderson - Bebe, Hernandez, Obertan. Kapten för dagen var Wes Brown. Systemet såg mest ut som ett ganska ovant 4-3-3, men man kan ju undra om meningen inte var att spela 4-5-1.
*
United började första halvlek något avvaktande men ändå med intentionen att gå framåt. Första chansen värd att nämna tillföll ändå Crawley som efter runt tio minuter slängde iväg ett långskott som Lindegaard enkelt plockade. Några minuter senare var Chicharito nästan igenom till ett friläge, men blåstes av för en knapp offside (korrekt avblåsning).
*
Det stod ganska snabbt klart att Obertan tog inte den här chansen heller: han var vårdslös med bollen, tappade den ofta, jagade dåligt och gick aldrig in i några dueller. Hans passningsspel var dessutom under all kritik.
*
Crawleys taktik såg ut att ligga djupt, pressa hårt och ha Tubbs väntande i linje med Uniteds mittbackar för att möjligen kunna rycka iväg på en långboll.
*
Efter runt 25 minuter började det hända saker: först fick Crawley iväg en nick mot Uniteds mål, som Lindegaard tog ner utan problem. Sen stod det ganska klart att United saknade vettiga hörnläggare, så det var knappast förvånande att det var när man fick en hörna som passades till Gibson som sen slog ett inlägg, då satte Wes Brown skallen till och tackade för förtroendet att bära bindeln. 1-0 till United.
*
Efter dryga halvtimmen fick Fabio ett ryck och började bomba ner längs vänsterkanten på bästa Cafü-manér. Först skar han igenom och prövade skott, som gick någon meter utanför. Sen bröt han in igen, tog en löpduell med tuffe McFadzean, varefter han blev nedtryckt och föll. Domaren friade helt korrekt, det var inte en straffsituation. Han lyckades komma förbi ytterligare någon gång men utan nåt speciellt spännande resultat.
*
Det var främst sista kvarten i första halvlek som United hade full kontroll och verkligen tryckte ner Crawley. Såväl Obertan som Gibson testade skott utan framgång. 1-0 höll sig till halvtidspausen.
*
Uniteds försvar spelade stabilt och gav inte Tubbs utrymme att göra mycket alls. Lindegaard hade inte mycket att göra förutom strödda långskott och en nick. Inget som gav honom några problem alls. Mittfältet började svagt men jobbade sig in i matchen allteftersom. Chicharito hade inte sin bästa dag och sprang offside ganska ofta. Allt som allt ingen toppmatch, men ganska stabilt.
*
I halvtid plockades Anderson av för Rooney, vilket jag antar innebar att United gick över till 4-4-2 med Rooney och Chicharito på topp... I vilket fall som helst märktes det inte. Andra halvlek var United riktigt dåliga, och hade knappt någon kontroll över matchen. Rooney gjorde ett uselt inhopp och Carrick/Gibson såg inte ens ut att ha förmågan att vinna innermittfältet. Uniteds försvar var ändå bra nog att kunna hålla Crawley borta från att skapa några riktigt heta chanser ett tag, och förutom ett volleyskott utanför och en cykelspark över som blåstes av för farligt spel så skapade Crawley inte mycket. Dock skapade United ingenting av värde överhuvudtaget. På övertid var Brodie nära att kvittera på nick men missade precis.
*
Slutresultat: 1-0 till Manchester United
*
United gjorde en ganska stabil första halvlek, och en totalt värdelös andra halvlek.
*
I första halvlek var försvaret stabilt och Fabio var väldigt pigg... I andra halvlek var precis hela laget på gränsen till underkänt. Carrick och Gibson på den underkända sidan av den gränsen. Man förlorade innermittfältet mot Crawley Town, det känns inte som om Carrick eller Gibson stärkte sina chanser att få spela gentemot Fletcher/Scholes.