Chivas vs Pachua

*
På Estadio Omnilife i Zapopan i Guadalajara i Mexiko möttes då Club Deportivo Guadalajara, mer kända som Chivas, och Pachua. Detta var också en match som rivstartade: det dröjde inte ens trettio sekunder innan Jorge Mora bröt in till vänster i straffområdet och med ett hårt skott satte 1-0 till Chivas mellan stolpe och målvakt. En väldigt dålig start för gästerna, med andra ord.
*
Pachua lade sig dock inte ner och dog för det, utan i 7e minuten fick man till två bra nicklägen i följd: det första smet strax utanför stolpen och det andra gick tätt över.
*
I tolfte minuten försökte en Chivas-spelare forcera sig fram mellan Pachua-backarna, med enda resultat att bollen studsade runt lite som en flipperkula och via en Pachua-spelare (som tur var, annars hade det varit offside) så hamnade bollen hos Medina som avancerade fram och kopierade Moras skott (dock från andra sidan straffområdet) och satte 2-0 till Chivas säkert mellan målvakt och stolpe.
*
Bara minuten efteråt fick Chivas anfallare Torres syna ett gult kort för fasthållning. Domaren visade sig påminna väldigt mycket om en irriterande, ettrig liten hund: han sprang rappt, stannade tvärt och stirrade utmanande och hotfullt på allt som rörde sig.
*
I 20e minuten var Chivas oerhört nära att utöka sin ledning, men skottet tog i stolpen och gick ut mitt i banan där ingen Chivas-spelare kunde slå en retur. Bollen rensades. Fem minuter senare fick Medina gult kort. Följande tio minuter hade båda lagen chanser men inget som ställde till med problem för målvakterna.
*
I 35e minuten fick Torres en chans i änden av straffområdet, och vände sig om och sköt in bollen fint precis vid stolpen; målvakten nådde nästan men inte riktigt. 3-0 till Chivas.
*
Halvleken avlöpte utan några fler större händelser, men Chivas kontrollerade det mesta väl. Man var giftiga och förvaltade de chanser man fick väl, till skillnad från motståndarna Pachua.
*
Pachua ville direkt i andra halvlek visa att de visst kunde göra något i matchen, och efter två minuter så slog Herculez Gomez ett fint inlägg som Edgar Benitez bara hade att sätta foten till på. 1-3 och Pachua var med i matchen igen, om än med ett nödrop.
*
Knappt tre minuter senare hade Chivas chansen att krossa vad hopp som hade tänts för Pachua, men skottet smet centimetrar utanför bortre stolpen. Pachua följde upp med ett ofarligt långskott varefter Chivas prickade ribban. I 54e kom matchens snyggaste sekvens då en boll fångades upp och nickades vidare av en Chivas-spelare i utkanten av Pachuas straffområde, varefter Alberto Medina med ett snyggt volleyskott satte 4-1 från straffområdesgränsen.
*
Med tre måls ledning så nöjde sig Chivas med att bevaka siffrorna med enstaka instick, vilket man gjorde väldigt bra. I 62a smet ett skott strax över ribban och fem minuter senare så gick en lobb över mål då en Pachuaback hade turen att lyckas täcka. Anchico (Pachua) blev varnad strax efter.
*
Ett par halvchanser hade Pachua sedan, och Chivas Araujo blev varnad i 91a, men Chivas stängde ner matchen väldigt bra.
*
Man kan inte säga mycket annat än att Chivas bevisade varför man är ett av Mexikos absolut bästa lag: Pachua kändes hela tiden en nivå efter, speciellt vad gällde skärpa och förmåga att styra spelet. Segern var rättvis och siffrorna speglade ganska väl matchbilden, även om Pachua aldrig gav upp. Allt i allt en riktigt bra fotbollsmatch som var underhållande att se på.