Wayne Rooney & FA

*
Efter matchen mot West Ham så anmäldes Wayne Rooney tydligen till FA eftersom han i ruset efter att ha fullbordat sitt hattrick hamnade framför en kamera där han skrek "fuck" ett par gånger. Vilket inte är något ovanligt, "fuck" är väl i princip det vanligaste ordet i en PL-spelares vokabulär.
*
Tyvärr så tyckte nu FA att de skulle gå moralpredikanternas linje eftersom ett par svordomar förstör barns mentala hälsa och uppväxt (eller något liknande). Därför stängs nu Wayne Rooney av i två matcher.
*
För att vara ärlig så måste det här klassas som ett av de absolut fjantigaste besluten någonsin av FA. Att Rooney blir avstängd två matcher för att han skrikit "fuck" och hade oturen att vara nära en filmkamera (dessutom bad han om ursäkt efteråt) är bara pinsamt på varje nivå. Man kan fråga sig, hur är det ens konsekvent? Ska FA nu börja stänga av spelare såfort de skriker "fuck"? Är det alltså seriösare att generellt skrika "fuck" framför en kamera än att skrika "fuck you" eller "fuck off" till domaren, som minst tio spelare gör varje match? Ska varje spelare som skriker "fuck" stängas av två matcher?
*
Hur man än ser det här så är beslutet fjantigt, tragiskt, patetisk och idiotiskt. Hur exakt FA tänkte vet jag inte, men jag antar att de tyckte att moralpredikanterna skrek för högt så de körde den enkla vägen och stängde av Rooney.
*
Man kan verkligen undra vilken sorts precedent ett sånt här beslut sätter, och jag blir jävligt förvånad om de kan lägga upp någon sorts handlingsplan där beslut i såna här fall skulle vara det minsta konsekventa.
*
Kort sagt:
FA - Fuck off.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0