Manchester United vs Fulham

*
United kom till spel med ett bra 1-0-resultat från första CL-kvart-matchen mot Chelsea i ryggen. Fulham var i stort bara ett mindre hinder som skulle avklaras på vägen till returen mot Chelsea på tisdag.
*
Det var dock Fulham som rivstartade med ett långskott av Kakuta (på lån från Chelsea), som en darrig Kuszczak inte kunde greppa. Han lyckades dock plocka den lösa bollen innan någon motståndare hann nära. Ändå inte speciellt tryggt agerande.
*
Redan i fjärdeminuten uppkom en något kontroversiell situation, då Vidic efter hörna drog till ett skott som täcktes av en Fulhamspelare... Men träffade denne på en utsträckt överarm. Domaren valde dock att fria istället för att blåsa straff. Svårt att säga huruvida det borde varit en straff med tanke på att den träffade relativt högt på överarmen, men det skulle visa sig inte spela någon roll.
*
*
I elfte minuten kom matchens första mål, då Nani tog sig innåt i banan, väggspelade med Anderson och sen pressade fram bollen till Berbatov som placerade in den i bortre hörnet. Berbatov var i misstänkt offsideläge men linjedomarens flagga stannade nere.
*
Lagen fortsatte utbyta halvchanser, men i 18e minuten borde Anderson gjort 2-0 för United, då ett inspel av Berbatov ställer honom helt fri mitt i straffområdet med en timme på sig att sikta. Resultatet blir att han skjuter flera meter utanför. Riktigt dåligt.
*
Efter en halvtimmes spel gav sig Schwarzer ut på äventyr, blev överspelad av Nani som sen bröt in och slog en liten cross som touchade en Fulhamförsvarare, dock inte bättre än att en helt ren Valencia kunde stå en meter från mål och lugnt nicka in den. 2-0 till United.
*
Efter andra målet verkade United väldigt nöjda med resultatet, och i resten av halvleken hände inte mycket. I första halvlek kan man notera främst att Nani är väldigt bra när han bestämmer sig för att göra något vettigt, men han har fortfarande en förmåga att vara väldigt ojämn i en match. Anderson är nyttig och har saknats för United, hans vilja att alltid gå framåt är användbar i matcher som denna, vilket vi märkte inte minst när han erbjöd Nani läge att väggspela och när han blev frispelad av Berba (om han nu bara lär sig skjuta med kan det bli riktigt bra).
*
Det närmaste Fulham kom att få liv i matchen igen var när Gudjohnsens skott gick tätt utanför, i övrigt skapade Fulham väldigt lite. Istället var det United som kom till halvlägen som dock enbart resulterade i lösa och dåliga skott rakt på Schwarzer. Andra halvlek var väl ganska nära ett sömnpiller där United var ointresserade av att göra annat än att hålla resultatet samtidigt som Fulham saknade förmågan att bryta igenom och skapa speciellt mycket.
*
En stabil vinst och en hygglig insats, men ingenting som imponerade speciellt (låter det bekant? Japp, i princip en beskrivning av hela Uniteds säsong). Tre poäng och ett steg närmare ligatiteln.
*
*
Tomasz Kuszczak fick äran att vakta Uniteds mål mot Fulham, men även om han höll nollan så var hans agerande allt som oftast väldigt darrigt. Han hade problem med att greppa bollen, han hade problem med utsparkarna. Han ger helt enkelt inget tryggt intryck, och det var nog inte många United-fans som blev så värst ledsna när Kuszczak gick ut och sa att han definitivt lämnar efter säsongen eftersom han inte kan garanteras få vara förstekeeper.