Manchester City vs Manchester United

*
Manchester City ställdes mot Manchester United i semifinal i FA-cupen. Matchen spelades på Wembley i London.
*
På förhand var det United som nämndes som favorit då det generellt menades att City skulle sakna Tevez mer än United skulle sakna Rooney. Det kan mycket väl stämma även i efterhand.
*
United visade dock upp en milt sagt bristande karaktär, då flertalet spelare helt enkelt inte kan gå från matchen med godkänt betyg. Spelare så som van der Sar, O'Shea, Ferdinand och Carrick får inte godkänt helt enkelt för den nonchalans som uppvisades (en trippel-nonchalans-uppvisning av van der Sar, Ferdinand och Carrick var det som ledde till att Yaya Touré kunde göra City's enda mål). Berbatov var spelmässigt okej, gjorde vad han kunde när han var rätt isolerad, men han missade två utmärkta lägen och då kan han inte få godkänt; hans jobb är att göra mål och det misslyckades han med.
*
Nani och Scholes får konkurrera om att vara sämst på plan; Nani som inte lyckades med någonting och mest bara tappade boll såfort han fick den (var sannolikt därför Evra flera gånger mot slutet testade skott efter att ha brutit in i banan, han var väl trött på att se Nani tappa boll). Scholes som var långsammare än en bakfull Kim Källström och som med en patenterad idiottackling såg till att Uniteds chanser i princip dog. Åren börjar komma ifatt Scholes och jag är inte övertygad om att han borde spela fler säsonger.
*
Vidic, Evra, Hernandez och Valencia får godkänt då de åtminstonde uppvisade attityd och vilja, och faktiskt kämpade på. Anderson var en av få ljuspunkter, då han än en gång visade de unika kvalitéer han har, som ingen annan United-mittfältare är speciellt nära. När såg man sist Carrick, Fletcher, Gibson eller Scholes ta en offensiv löpning med boll?
*
Man kan inte direkt säga att resultatet var orättvist: City utnyttjade ett bra läge och gjorde ett mål, och United gjorde inte sitt jobb. Hade Berbatov gjort mål på nåt av sina lägen hade man nog vunnit, men Berbatov gjorde inte mål. Om Scholes inte tagit en idiotutvisning hade man kanske kunnat kämpa in en kvittering, men Scholes tog den idiotutvisningen.
*
Det är nu City som får åka och spela final i FA-cupen, samtidigt som Uniteds drömmar om en trippel sprack. Därmed är det bara att satsa på ligan och CL nu.
*
Och till nästa säsong BEHÖVS en innermittfältare. En av klass. En Sneijder eller en Schweinsteiger, en mittfältare som kan styra och dominera. Carrick är en bra defensiv mittfältare, men han är en komplementspelare. Fletcher är en lysande box-to-box-mittfältare när han är i form, men han är en komplementspelare. Anderson är en irrationell och offensiv mittfältare som kan vända matchbilder för United, men han är en komplementspelare. Gibson är en lite sämre kopia av Carrick med ett lite bättre skott. Men han är en komplementspelare. Man kan inte spela med 2-3 komplementspelare på innermittfältet och hoppas kunna styra någonting. United behöver värva en innermittfältare, och man måste våga lägga upp pengarna som krävs för att signa en innermittfältare som har det som krävs.
*
Och med mittfältsspel som det mot City så kommer man aldrig någonsin kunna hota Barcelona. Herregud, Scholes må fortfarande kunna slå riktigt bra crossbollar, men han är sjukt långsam och åldern tar ut sin rätt där. Carrick gav City ett vinstmål igår och han har aldrig varit den starkaste spelaren mentalt, så frågan är om han ens kan ta sig upp igen. Före det nya kontraktet var hans form pinsam, rent ut sagt, och även om han spelat bra sen dess så är just ett sånt här misstag det som kan slunga honom tillbaka ner i pissformen, permanent. Kommande två-tre matcherna kommer avgöra hur det blir.

Kommentarer
Postat av: Stefan

Hej! Vore du möjligtvis intresserad av att blogga om Premier League på RuleBritannia.se? Hör av dig via min mailadress!

2011-04-30 @ 20:43:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0