Korkade domaruttalanden och korrupta FA...

*
Domaren Lee Mason som dömde West Ham-Man Utd gick i dagarna ut och sa att "Jag hade visat ut Rooney om jag hört". Han refererar då till det "What, fucking what?!" som Rooney skrek mot en filmkamera efter att ha fullbordat sitt hattrick.
*
Att han ens gör det uttalandet är pinsamt, och jag tror inte att det finns en enda människa som tror ett dugg på Masons uttalande. Men det faktum att han ens gör uttalandet säger en jävla massa.
*
Det är ingen slump att FA's nye chef är f.d. vd i Man City, och det är ingen slump att två matchers avstängning gör att Rooney missar FA-semin mot Man City.
*
Faktum är att det är jävligt svårt att se detta som något annat än att FA är korrupt; Rooney stängs av två matcher för att ha svurit framför en filmkamera. Han stängs av för osportsligt uppträdande. Detta innebär alltså att skrika "fuck" på en fotbollsplan är osportsligt. Det ska, med detta beslut som grund, innebära att varje gång en spelare skriker "fuck off!" eller "fuck you!" i riktning mot domaren, så ska det vara direkt rött kort. Det vore konsekvent.
*
Vi vet alla att det kommer aldrig hända. Spelare får skrika "fuck" precis så mycket de vill, det har de alltid gjort och det kommer de alltid göra, oavsett om det är riktat mot domare eller bara rent generellt. Och just det gör det här beslutet så tragiskt. FA förlorar det absolut sista uns trovärdighet de någonsin hade, för det är uppenbart att enda anledningen att det här straffet gick igenom är att FA's boss är City-fan och Rooney blir avstängd mot City då.
*
Frågan är om man kan anmäla spelare själv. Det vore intressant, då skulle man kunna notera ner varje gång man kan se på TV hur en spelare skriker "fuck off" eller "fuck you" (det händer jävligt ofta kan jag lova) och så skulle man kunna få se hur många av dessa som skulle få två matchers avstängning. Mitt tips är ingen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0