Chelsea vs Manchester United

*
Manchester United ställdes för kvällen mot Chelsea på Stamford Bridge i första matchen i Champions Leagues kvartsfinal.
*
United: van der Sar - Rafael, Ferdinand, Vidic, Evra - Valencia, Park, Carrick, Giggs - Chicharito, Rooney
Subs: Kuszczak, Smalling, Evans, Gibson, Nani, Scholes, Berbatov
*
Chelsea: Cech - Bosingwa, Ivanovic, Terry, Cole - Ramires, Lampard, Essien, Zhirkov - Drogba, Torres
Subs: Turnbull, Ferreira, Malouda, Mikel, Benayoun, Kalou, Anelka
*
Matchen var på förhand svårbedömd då varken United eller Chelsea imponerat nämnvärt på sistonde, dock med skillnaden att United lyckats vinna rätt mycket ändå. Helt omöjligt att på förhand utse en favorit, och matchen blev som förväntat (eller faktiskt kanske öppnare än väntat).
*
Personligen hade jag varit mest oroad över Uniteds innermittfält som överhuvudtaget inte imponerat i år, men det visade sig vara ett bra drag av Sir Alex att slänga in Park centralt, då han täckte stora ytor. I övrigt fick United goda nyheter då såväl Ferdinand som Rafael kom till start, efter att ha missat (i Rios fall, en jävla massa) matcher.
*
Det var, logiskt nog, Chelsea som började med en viss dominans. Väntat, i och med att det var deras hemmaplan. Några superlägen skapade man inte.
*
*
Istället var det ständigt omtalade Wayne Rooney som skulle slå till och spräcka matchens målnolla. En lång crossboll av Carrick nådde en framstörtande Giggs som lämnade en tvekande Bosingwa i kölvattnet. Giggs tog emot perfekt, avancerade ner mot kortlinjen och spelade in bollen till Rooney som placerade in bollen via bortre stolpen. 1-0 till United i 24e minuten.
*
Chelsea var dock snart (alldeles för) nära att kvittera. Ett inlägg av Drogba missades av Torres och ställde van der Sar, men inte bättre än att det gick i bortre stolpen och ut. Där var dock Lampard påväg fram, men bollen studsade snett inåt och Lampard var påväg åt fel håll, så han fick bara en dålig träff på bollen, och Evra kunde rensa strax före mållinjen.
*
Efter målet så backade United hem (mer, i och med att man inte direkt var full-fart-framåt före det heller). 1-0 stod sig till halvtidsvilan.
*
United drabbades i andra halvlek av ett sämre besked, då Rafael fick hela Drogbas tyngd mot knät då han försökte stoppa denne. Efter lite behandling gjorde han ett försök men det höll inte, och han fick bäras ut på bår. Förhoppningsvis blir han inte borta för länge. Skadan innebar att Valencia gick ner som högerback och Nani in som högerytter, men det skötte Valencia med den äran. Häpnadsväckande hur lite han tycks ha tappat under skadefrånvaron.
*
Chelsea blev frustrerade men fortsatte pressa, och United hade inte mycket att hota med. Chicharito är inte direkt en spelare som vinner nickdueller, och han plockades såsmåningom av för Berbatov.
*
*
Torres var sen väldigt nära att kvittera då han fick iväg en fin nick, men van der Sar sträckte ut sig och lyckades enhandsrädda. I samma sekvens så gjorde van der Sar illa benet, men inte värre än att han kunde fortsätta. Löjligt nog fick han en varning när han ville att Vidic skulle ta en inspark istället (för maskning, såvitt jag förstår, men det var bara löjligt).
*
På övertid så kom dock två sekvenser som lär bli väldigt omdiskuterade: först bröt Ramires igenom och fälldes av Evra, och det borde nog varit straff. Domaren valde dock att fria. Bara minuter senare så föll Torres i straffområdet också, men fick då syna ostskivan för filmning.
*
Själv blev jag rätt förvånad (men glad) över att domaren valde att inte ge Ramires straff, men Torres verkade mest vilja bli skådespelare då det var två filmningar man fick se från honom idag.
*
1-0 kanske inte ska sägas är ett rättvist resultat, Chelsea förtjänade att få med sig oavgjort. Men precis som flera gånger tidigare under säsongen så vinner United utan att faktiskt imponera nämnvärt spelmässigt. Ett bra utgångsläge, men det ger ingen större säkerhet. Matcher mellan United och Chelsea kan sluta precis hur som helst.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0